2013. május 17., péntek

Light snack

Egészséges harapnivalók - étkezések közöttre, de akár vacsorának is beillik bármelyik. Én nem nagyon szeretek túl sokat vagy bonyolultabb vacsorát enni...ezért ez a két könnyű étel tökéletes választás számomra...főleg ha mondjuk éppen egyedül vagyok otthon, beteszem kedvenc sorozatom és közben megvacsorázom. TV előtt enni tudom nem szép dolog :) de az ilyen "magányos farkas(lányos)" esteken ér! Apropó kedvenc sorozat! Erről is akartam már írni...Na de  erről részletesebben máskor. Most lássuk miről is beszéltem:
Első versenyzőnk:  répa és zeller ropogtatni valók 2 féle mártogatóssal. Guacamole és joghurtos. Az avokádó krémet nem csak mexikóihoz lehet készíteni én most ebbe mártogattam a répát és a zellert. Nagyon fincsi :) A joghurtos pedig semmi extra: natúr joghurt, pici mustár, pici majonéz, só, bors a mustár helyett lehet tormát is használni.


Fontos összetevő:  só különlegesség Szlovéniából, amit nem rég kaptam ajándékba (thank you Mirela!:)).
Utána olvastam és híres európai mesterszakácsok is használják, annyira finom. Én eddig teljes tudatlanságban voltam ami a sót illeti de tényleg van különbség ízben!

És elkészült:

Második versenyző: az egészséges desszert. De önállóan vacsinak is jó szerintem. Sportolás után, amikor amúgy sem jó sokat enni. Eper, banán és natúr joghurt. Aki nem bánja a plusz cukrot, annak javaslom a citromos joghurtot is mert azzal még jobb :)




4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták. :P Én most smoothie mániában szenvedek. :D A kedvencem a az almás banános zabpehellyel. :P Fél almát és egy banánt összevágok apróra, teszek bele egy pici vizet, 4-5 evőkanál joghurtot, pici fahéjat, egy kis reszelt gyömbért, 1 evőkanál agave szirupot és 2 evőkanál zabpelyhet. Az egészet összeturmixolom és kész is. :)

    VálaszTörlés
  2. Hey,
    beautiful post. Looks very tasty and healthy.
    Love
    Tabea

    http://wolkedrei.blogspot.de/

    VálaszTörlés