2013. május 29., szerda

Hófehér - White as snow

A hónak az említésére is kiráz a hideg, így hogy újra zordra fordult a tavaszi időjárás - viszont a hó most csakis hasonlati vonatkozásban jelenik meg :)  Az idei tavasz-nyár nagy meglepetés trendje (legalábbis számomra) a hófehér magassarkú cipők és szandálok. Szerintem nagyon ellentmondásos darabok, nagyon szuper is lehet de sokkal könnyebb elszúrni a "használatát" így gondoltam leírom, hogy szerintem mire kéne odafigyelni, ha ilyet cipőt választunk.
 Eddig azt vallottam és hittem, hogy a fehér cipők csakis közönségesek lehetnek. (kivétel menyasszonyok és 5 éves kislányok) Nem tudtam elképzelni olyan fehér cipőt, ami bármikor máskor stílusos lehetett volna. A fehér cipő nálam eddig egy nagy NEM, sőt ennél messzebb megyek: SOHA volt számomra. Valahogy "cheap" hatású és kész.
Aztán egyre több ilyen cipő jelent meg a sztárokon, blogokon és mára ott tartunk, hogy stílusos dolog lett. A fehér cipő egy-egy megszokott outfitet eredetivé, moderné tesz. Hangsúlyozom, ha jól csinálják! Ugyan a  fenti szikla szilárd véleményem már a múlté - de azért óvatosságra intek mindenkit, mert könnyű a fehér cipőcskékkel mellé nyúlni és a stílusos megjelenés helyett az olcsó kategóriában landolhatunk.

I feel cold even mentioning the snow - the warm spring weather had a twisted turn into cold again - but for now, I'm only mentioning the snow on a metaphor basis :) The surprise trend of this spring/summer trend  - at least for me - are white pumps or sandals. So far my strong belief was that white shoes never look stylish. I have to admit that before I've never seen any white stylish shoes. So white shoes for me meant a big NO or I go further a NEVER. I always thought they look cheap. So to cut this short: I hated white shoes. But these days we see celebrities, actresses, bloggers wearing white high heels, sandals...so now white shoes are stylish! You can see and find really nice ones, they make a casual outfit much fresher on an other level. So obviously my previous opinion has changed :)
But, you should be careful how to chose your shoe or outfit becasue it's still easy to land on "cheap" side of fashion.

Pár designer kedvenc - Some of my designer favourites
michael kors  -  alexander wang - aldo - gianvito rossi


A legdögösebb szerintem a Michael Kors darab - My favorite is the Michael Kors beauty.







Lássunk pár kedvezőbb árú cipellőt is, nekem ezek jöhetnének szóba:
 Let's see some more friendly price pieces:


river island - stradivarius - zarazara

A teljesen zárt, klasszikus magassarkú fazonnal szemben még vannak bizonyos kételyeim...de ezeket bevállalnám. Nagyon tetszik a River Island cipő, ez a hátul pántos fazon nagyon nőcis! A teljesen klasszikus, zárt  magassarkúnál vagányabb ás lazább hatást kelt. Valahogy Kim Basinger jut róla eszembe - Marslakó a mostohám c. filmből :) A második kedvencem a csapatból a Zara elől zárt modellje, érdekessé teszik a pántok és a sarka is barátibb magasságokba emel.
I really like this one from River Island, the strap in the back makes it more feminine! Comparing with the classical pumps this strap makes it more sexy and cheeky. I'm thinking about Kim Basinger from "My stepmother is an alien" :) My other favorite is the zara heels with the strapes, the heel is very user friendly and the straps are really cool.

A lecke végén pedig lássunk pár jó összeállítást fehér cipőkkel 
So at the end of the lesson let's see some good examples wearing white heels.

 All-white trend a la Jessica Alba

mintás nadrággal - szintén Jessica Albától
printed pants by Jessica Alba


mintás zakó vagy sort -  Louise Roe
printed shorts or jackets - Louise Roe

farmerrel ahogy Kate Beckinsale - with jeans like Kate Beckinsale

vagy/or:



klasszikus: fekete/fehér - classic: black&white


Fehér, egy élénk színnel - ez a Zara sort már az unalomig van ismételve így én valami más fazonnal próbálkoznék. De ez elv ok :)
I've got bored with this "skorts" from Zara you can see everywhere so I would go for another white shorts. But the idea is great :)





2 megjegyzés:

  1. Én mindig szerettem a fehér cipőket. Bár kollekcióm csekély részét képezik csak. Jelenlegi fehér kedvencem egy loafer. :)

    VálaszTörlés
  2. Igaz, azt kihagytam az írásból,h az ellenszenvem a magassarkúakra vonatkozott. Loaferek, vászoncipők és társaik kivételek :)

    VálaszTörlés