2013. május 23., csütörtök

Gél lakk vélemény - About gel nailpolish

Több, mint egy éve használok gél lakkot - így azt hiszem egyet értetek abban, hogy értékelhető véleményt tudok erről írni - és segíteni esetleg azoknak akik még bizonytalanok az ügyben. Ki próbálják? Vagy ne? A válaszom egyértelmű: igen!
Nekem elég vékonyak a körmeim, és bár sosem szerettem megnöveszteni őket, a legminimálisabb hosszúságnál is könnyen beszakadtak, letörtek. A sima lakk is maximum 2 napot bírt repedés nélkül...szóval elég sokat kellett a körmeimmel foglalkozni. Szerintem nagyon fontos az ápolt kéz, ezért is próbáltam ki a gél lakkot ami meggyőzött és azóta is imádom :)

I use gel polish since more than a year now - so I think you agree that I can give you useful advise about it. This might help for those who are still unsure about it. Should I give it a try? Or not? Well, my definit answer is: yes you should try! My nails are quite weak, easy to break and the normal nailpolish lasts maximum 2 days without any damage...so for me doing my nails were almost an everday struggle. I think that well-groomed hands are must, so I gave gel manicure a try and I love it ever since! :)

korall piros kis rosegold-al

Tömören fogalmazva ami nekem bevált a gél lakkban: erősíti a körmöt, formálja - azóta nagyon szép formája van és nem törik - mindig ápolt a kezem. Tulajdonképpen a színekben sincs korlát, mert akihez járok elég nagy készlettel rendelkezik :) Én két hetente járok, ami nagyon kényelmes. Az egyetlen ami negatívum lehet az az, hogy két manikűrös látogatás között ugyan azt a színt viseljük. Én ehhez nagyon hozzászoktam és nem jelent problémát ehhez öltözködni :)
To make this short, what I really like in gel polish that my nails get stronger, very nice shape - and never get damaged - always nice hands :) There are no limits in colours either, the salon I'm visiting has plenty options. I go every second week, which is really convenient. The only disadvantage if I have to say any, is that you wear the same colour for 2 weeks. For me it's not a problem, I can manage my outfits accordingly :)

pisztácia zöld, az idei tavaszi kedvencem

örök kedvenc: "nude" szín, mindenhez megy

Ami még nagyon tetszik ezekben a lakkokban, hogy a manikűr végén egy magasfényű átlátszó réteget kennek fel, amitől a lakkozás 2 hétig is olyan fényes marad, mintha aznap lett volna frissen festve!
Egy gél manikűr ára a szalontól függ, én 2500 ft-ért járok és ebben nem csak a lakkozás van benne, hanem a manikűr is. A láb azt hiszem 3500 ft...ebben szintén benne van a pedikűr.
Félelmetes, hogy külföldön mennyire drága dolog, egy amerikai oldalon láttam 70 dolcsiért is...
Tartósság: kézen kb. 2 hét, lábon 4-6 hét is lehet, mert itt sokkal lassabban nő a köröm.
Szalon: Rózsa Szépségszalon, katt!

What I also really like about gel polish is the final glossy finish they put on top. It makes the color glossy for 2 weeks as you were painted them freshly. 
 One "treatment" costs 2500 huf at the place I'm visiting, and it includes the manicure as well. The feet costs I guess 3500 huf, also the pedicure is included. Overseas or abroad charge quite a lot, around 70 dollars...huh.

Lasting: on the hands about 2 weeks, on the feet from 4-6 weeks, since the nails here grow much slower.
Beautysalon: Rózsa Szépségszalon, click!


10 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik, de imádom lakkozni a körmeimet, szóval maradok a hagyományos lakknál. : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lakkozni én is szerettem - de annyira hamar lepattogzott, hogy türelmem vesztettem. Szerencsés vagy :)

      Törlés
  2. Szia, miutan elolvastam a posztot amit irtal, eletemben eloszor elmentem itt Nemetorszagban egy manikuroshoz. Probaltam elmagyarazni, hogy mit szeretnek es hat a listan volt egy olyan, hogy Flüssiges UV Gel ami 30 euroba kerult. Itt felraktak ketszer valamilyen gelt utanna jott a sima koromlakk es persze minden lefedes utan UV...de valahogy nem vagyok biztos benne, hogy ez nem-e a mukoromnel hasznaljak es amirol te irtal, az valami mas. Bocsi ha nem voltam teljesen ertheto....

    VálaszTörlés
  3. Szia,
    nem tudom ez milyen lehet...nálam minden réteg után UV jön:
    - először felken egy előkészítő folyadékot,majd UV
    - utána egy réteg átlátszó réteg - UVzva
    - majd 1-1- réteg a színes lakkból, minden réteg után UVzva.
    - végül a fedő átlátszó és ezt is UVzva.
    Neked hogy bírja a lakkozás? elégedett vagy vele?
    V

    VálaszTörlés
  4. En arra szamitottam, hogy specialis gel lakkot fog hasznalni es nem sima lakkot. Mivel az elso ket reteg gel valamilyen tegelybol vette ki es ettol sokkal vastagabbnak nez ki a kormom, utanna kertem, hogy szint is szeretnek es ekkor jott a sima rozsaszin lakk egy fedo atlatszo lakkal. Mar videokat is neztem a youtube-on es megsem lettem okosabb. Amugy mielott elkezdte ratenni az elso reteg gelt meg is kerdezte, hogy nem szeretnek hosszabb kormoket, ezert gondoltam, hogy ez masfajta gel lehet es mukoromhoz hasznaljak, de en nem igazan ertek hozza, ahogy irtam az elozo kommentben, most voltam eloszor manikurosnel. Ja es csak meg pentek ota van fent, de eddig jol birja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem vagyok profi :) A gél lakk amúgy totálisan ugyan úgy néz ki,mint a sima lakk. Ugyan olyan kiszerelésben van mint a sima és az állaga is ugyan az. Annyi a különbség, hogy ha felkened akkor nem szárad meg csak UV alatt. De van olyan változata is ami tégelyes,de ez elég ritka a körmösömnek egy ilyen van. Egyébként én egyszer kérdeztem őt és ő azt mondta, hogy sima lakkot nem is lehet UVzni.Vagy nálad a rózsaszínt és a fedőlakkot már nem UVzta? Mert ha nem, akkor tényleg sima lakkot kent fel. De ez is tartósabb lesz így, mert az alap réteged miatt a köröm kevésbé "mozog", hajlik és így nem pattogzik le.
      Nekem is olyan,h az alapozó réteg (átlátszó) "vastagítja" picit a körmöm, de nem úgy, mint egy műkörömnél, annál sokkal vékonyabb szerintem csak én veszem észre.
      Na, talán sikerült kiokoskodni a dolgot? :)
      üdv, V

      Törlés
  5. Nagyon szepen koszonom a segitseget, szerintem talalnom kell egy olyan manikurost aki gel lakkal is rendelkezik. Pont most olvastam, hogy ezt a gel csodat amit a kormeimre kentek, nehany oldhato zsele kivetelevel csak reszelessel lehet eltavolitani. :( Amugy szuper a blogod, mindig olvasom!!!

    VálaszTörlés
  6. Köszi :))
    A gél lakkot nekem is reszeléssel szedik le egy-egy lakkozás előtt - ez egy pici motoros reszelővel pik-pak megvan, nem fáj. Az áztatás sokkal drasztikusabb és sokáig tart - nekem az nem jött be.
    Sok sikert! V

    VálaszTörlés
  7. Én otthon géllakkozok és nagyon szeretem. Anno körmös tanácsára döntöttem a diamondnails mellett, h ne kelljen reszelni mertazt utáltam nagyon, a leoldójával simán lejön

    VálaszTörlés
  8. Akkor nagyon jól csinálod! nekem bal kézzel biztosan nem menne...még talán jobbal igen :)

    VálaszTörlés