2012. április 3., kedd

Thái finomságok/ Delicious things from Thailand

Ez a téma is megér egy hosszabb fotó postot. Az ételek, italok mind-mind nagyon finomak és változatosak kint, egy élmény megkóstolni kint bármit. A barátommal mindketten imádunk enni, így napi háromszor biztosan az volt a téma, hogy mit együnk legközelebb? :) Melyikünk mit enne, és azt persze valóra is váltottuk. Az elmúlt 3 hétben szinte csak gyümölcsöt és ezekből készített smoothie-kat, tengeri kütyüket: tésztákat, leveseket ettünk. Csirkét kétszer ettem...illetve egyszer sertést de ezeket is csak azért mert az adott thái specialitás volt és megkóstoltuk, amúgy nem hiányzott volna a hús.
A gyümölcsök teljesen más ízűek, mint itthon: sokkal intenzívebbek és persze frissek. Ezer féle turmixot csinálnak belőle, és a friss gyümölcsöket csak jéggel és ha kéred akkor natúr joghurttal mixelik: semmi cukor semmi már ízesítő- mégis olyan ízük van, hogy elájulsz :)
A tháiok csípősen főznek, és mivel chilit használnak nem árt szólni a rendelésnél, hogy óvatosan bánjanak vele. Ugyanis ami nekik ott "normál", attól leég a szád. 
Amit állandóan enni tudtunk volna az a tom yum leves, ami egy csípős-savanyú-édeskés leves és a legjobb garnélával és párolt rizzsel enni, illetve természetesen a pad thai, amit mi is szoktunk itthon készíteni és mivel már van elég széles tapasztalatunk kiderült,h elég jól csináltuk itthon :)
A tengeri grillezett kütyük a másik kategória ami egyszerűen mesés! Totál friss, aznapi fogás, szinte alig fűszerezik, hagyják érvényesülni a természetes ízt - de biztos ami biztos azért mindig adtak hozzá chili szószt :) Szóval kint nagyon egészségesen, változatosan lehet enni, nagyon finomakat.



tom yum kung

zöldséges/ vegetable guy

valami ostyás édesség tojással/ some local dessert with eggs

dinnyés turmix/ water melon smoothie

kókusz nyami/ cocus drink yumm

valami halgombócos leves/ fish ball and soup

jeges tea / ice tea

a grillre várva/ waiting for the grill


helyi fánkok / local doughnuts


Helyi gyümölcs italok,egy korty után kidobtuk brrr!/ Local fruit drink, we dropped it after tasting brrr!

this&that
gyümölcs választék/ fruit selection

3 megjegyzés:

  1. óó,én is megkívántam most valami különleges kajcsit ezeket a képeket nézegetve :) szuper lehetett!

    VálaszTörlés
  2. A Thaiföldről szóló bejegyzéseket bármeddig el bírnám olvasgatni / nézegetni! :))

    VálaszTörlés
  3. Még teszek ki pár fotót ha érdekel benneteket! Engem teljesen megfertőzött Tháiföld már a jövő évi terveken gondolkodom :)

    VálaszTörlés