2012. április 16., hétfő

Szoba-stylist / Room-stylist

Néha nem csak ruhákat,de lakást is (be)rendezek - persze ezt sokkal ritkábban, mert nem váltogatom lakóhelyem olyan gyakran:)  Ez a szoba még nincs ugyan teljesen kész,de ahhoz eléggé előrehaladott, hogy gondoltam megmutatom Nektek. Ez a félrevonulós szobánk, a lakrészünk ha nyaralunk - éppen ezért valami meleg, "mediterrános" hangulatot szerettünk volna. De semmi esetre sem a narancsos mediterrán amire általában az ember gondol. Azt hiszem az ágynemű huzattal kezdődött minden: meglátni és megszeretni: kicsit mexikóis-portugálos szerintem...éppen ezért a sötét kék és a piros színek dominálnak: a kettő együtt nekem nagyon ezt a hangulatot adja. A bútorzat viszont letisztult, éppen ezért nem kelt nagyon gicces hatást, hanem inkább olyan "svédes". A két éjjeli lámpa ismerős lehet az Ikeából, szerintem a népies hímzéses lámpaernyő nagyon passzol ehhez a stílushoz még akkor is, ha az ágynemű is mintás!
Nem egyszerre vettünk meg mindent, a fali matrica és a szék pl. később került a helyére...teljesen véletlenül, megérte várni! Szerintem ha nincs éppen ötlet hogy mit hová tegyünk, vagy hogy pl. milyen kép kerüljön a falra, akkor érdemes várni, mert a véletlen sodorhatja elénk a megfelelő darabot pl. egy utazás során.
(szinte minden az Ikea-ból van)

English translation below.

Az ágy fölé a falra még szeretnék valamit...de még nincs ihlet.
I'd like to put sg on the wall above the bed, but I hasn't got inspiration yet.


Piros szekrény,saját gyűjtésű kagylóval, kék mécsesekkel.
A két kis kép egy régebbi spanyol nyaralásból van, ők is megtalálták itt a helyüket:)
Red chest of drawers with our own collected shells and blue tea lights.
The 2 smaller pictures from an old Spanish vacation - have finally found their places here. :) 

mécses/tealights -tesco; halformájú kis tálka/fish-shape small plate -butler's

kerámia képek/ceramics

Sometimes it's not only clothes, but also apartments I like to style. Of course this happens much less often because I do not change my home as often :) This room is not yet complete, but quite advanced enough to show you thought. This is our privacy room during our free weekends or holidays – so we styled it accordingly: something like a hot summer Mediterranean holiday. But I definitely didn’t think about the “usual boring” orange colors but something more unique like a Mexican and Portuguese style. I think it all started with the bedclothes: it was love at first sight: for my taste its very Mexican, Portuguese so I matched it with red and dark blue since this toe colors are quite authentic together. The furniture style is rather simple and clean, which helps not to create a tacky effect, but rather a Swedish-clean simpleness.  The two bedside lamps may be familiar to you (from Ikea) I think the folk embroidery lamp shades fit  this style, even if the bedding is patterned!
We didn’t get everything at once for example the red chair and the wall sticker came on later stage...I think they were worth to wait for! I think if there is no idea what exactly you want on some specific part of your apartment you’d better not rush it...because by accident you can simply bump into great things and ideas…just like we did with this chair and the wall sticker.

2 megjegyzés: