2012. május 16., szerda

Meleg saláta egy hűvös estén/ Warm salad on a chilly evening

Vannak azok az napok, amikor nincs semmilyen programom és a barátom is éppen máshol jár – ez remek alkalom egy kis kikapcsolós estére, magammal. :) Szerintem mindenkinek kijár és pihentető. Én szeretem az ilyen estéket is, rendszerint megcsinálok pár szépítkezős dolgot: körömfestés, pakolás (na nem a takarításra gondoltam, hanem arcpakolásra ;-), kedvenc sorozat, kedvenc könyv, egy finom bor társaságában. Ez is egy ilyen este volt és gondoltam főzök is valami finomat magamnak. Eredetileg egy salátára gondoltam, viszont annyira borús, hideg idő volt, hogy valami melegre vágytam…hohó! akkor legyen meleg sali! Útba ejtettem kedvenc zöldségesemet és be is szereztem a hozzávalókat: répa, paprika(sajnos nem volt kaliforniai, így sima paprikát vettem), lila hagyma, padlizsán, új krumpli és egy kis feta sajt. Az elkészítés pofon egyszerű: előkészítettem a zöldséget (mosás, pucolás) majd sütőpapírra rá egy kis fokhagymával (pár gerezd egészben) meglocsoltam olíva olajjal és egy kis balzsamecettel és be a sütőbe. A paprika és a padlizsán hamar megsül (néha meg kell forgatni sütés közben) ezért ezeket hamarabb kell kivenni, a többit még lehet tovább is és a végén kicsit rányomtam a grill funkciót is. Amikor mindez megsült, akkor kisebb darabokra vágtam a zöldségeket, még egy kis balzsam ecettel és mustárral elkevertem, majd a tányérra rá. A feta sajtot és a nagy szemű tengeri sót csak a végén tettem rá. Ennyi!:)

English translation below


a kész saláta - the salad is ready
sütésre készen - ready to bake

félidőben - at half timeThere are those days whenI have no program and my boyfriend is also out – which is actually a good opportunity for some quality time with myself. :) I think everyone deserves it and its very relaxing. I like such nights, usually I do some beauty-protocolls such as: manicure, beauty masks, my favourite book or sitcom and a nice wine. It was an evening like this and I wanted to cook sg nice. My first idea was a salad but since the weather was cold and gloomy I wished for sg warm…hey! why not prepare a warm salad? I visited my favoruite grocery and bought some vegetables: carrots, paprika (actually I wanted some California peppers but they had only plain ones) onions, eggplant, fresh potatos and feta cheese.
The recipe is simple: clean the vegetables(wash and peel where needed), put them on a baking paper with some garlic, sprinkle them with some olive oil and balsamic vinegar and up in the oven! The pepper and  the eggplant got ready quite soon(its necessary to turn them while baking)so I just took them out and continue baking the others, and at the end I switched on the grill a little bit. So, everything’s ready, chop them and mix with some more balsamic vinegar and mustard and when you have your salad on your plate add the feta cheese and sea salt. That’S all…folks! :)

2 megjegyzés:

  1. szeretem a receptjeidet, mióta olvasom a blogod több salátát eszek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) szuper vagy! kezdem magam Rubint Rékának érezni :-D

      Törlés