2013. július 2., kedd

Saláta percek - Salad minutes

Ma ismét egy nyári recept következik -  legutóbb a kuszkusz kapott szerepet és most is egy  ilyen recepttel készültem. Aki látta az előzőt, az ahhoz képest egy teljesen más dolgot fog itt látni. Ráadásul ez saját recept :) Nem vagyok egy Nigella Lawson, de azért némileg van érzékem a főzéshez mégpedig azon belül is remekül tudok improvizálni recepteket. Ezt anyutól örököltem :) Ő hihetetlen ételeket tud főzni, mindegy mi van otthon, abból ő kitalál valamit. Most úgy történt az eset, hogy home office-ban megkordult a gyomrom, hűha enni kéne valamit! Nem volt időm bevásárolni így rá voltam utalva a hűtő és a kamra tartalékaira. Nem keltek illúziót azzal, hogy tele volt a hűtő, eléggé korlátozott készlet fogadott. Végig szkenneltem a kínálatot és már össze is állt a recept: meleg kuszkusz saláta koktél paradicsommal és bébi spenóttal.

Another summery salad - last time I prepared a salad with couscous, and this will be another one, but completely different! And this is actually my own recipe. :) I'm not a Nigella Lawson but I have some talent in cooking, especially when it comes to prepearing my own recipes based on the current stock in the fridge. I inherited this gift from my mum :) So I was working home-office when I felt hunger and I had to prepare something quick. I had no time for shopping so I had to be creative. My mum always does the same, whatever she has at home she quickly creates something delicous. So I was at home, the fridge was almost empty...but after scanning the supply I had the recipe: warm couscous salad with cherry tomatoes and baby-spinach. See full English translation at the bottom.

Hozzávalók / Ingredients
Hozzávalók: kuszkusz, koktél paradicsom, bébi spenót (vagy rukkola), fokhagyma, feta,só-bors, olíva olaj

Elkészítés: 
Először a kuszkuszt készítettem el, 2 perc volt :) Csak forralt vízben kell áztatni, 2 perc és kész. A fokhagymát összevágtam, a paradicsomokat félbe, a kisebbeket meghagytam egészben. Kis olíva olajon egyszerre összepirítottam ezeket. A fokhagyma nagyon hamar pirul így erre vigyázni kell.



A spenótot csak párszor összeforgattam a serpenyőben, nem kell teljesen megpárolni mert nagyon összeesik. Ha rukkolát használsz akkor szerintem nem kell megpárolni, hanem csak frissen belekeverni a végén.

Amint ez kész máris össze lehet keverni a kuszkusszal, kis só-bors illetve én még tettem hozzá balzsamecetet is. Így kicsit pikánsabb lesz a dolog. Még jöhet rá kis olíva olaj is ha nem elég szaftos.

Majd a végén csak rászórom a fetasajtot - és már lehet is enni!



Ingredients: couscous, cherry tomatos, baby spinach (or rocket), garlic, salt-pepper, feta cheese, olive oil. 

First I prepare the couscous - see instructions on the box.  I chop the tomatos, I leave the smaller ones whole, I also chop the garlic and  fry them together in a pan using a little olive oil. Be careful because the garlic gets brown really quick. After this, just put the spinach into the pan and stir it like 2-3 times - not more, we do not want to cook it. If you use rocket I would add it fresh without any cooking
So when all this ready mix everything together, I also add some balsamic vinegar and more olive oil. In the end I put the feta cheese on it and it's ready!
 

 


6 megjegyzés:

  1. Ilyet én is csináltam már, de én tettem bele sárga paradicsomot és kaliforniai paprikát is. :) Úgy is nagyon fincsi volt. :P

    VálaszTörlés
  2. Végül is bármit bele lehet tenni amit otthon találsz :)Én még ki akarom próbálni sok-sok petrezselyemmel, padlizsánnal is és rá még jöhet egy adag görög vagy török joghurt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú de jó hogy írtad a padlizsánt! :) Holnap veszek is, akarok csinálni padlizsánkrémet hétvégére. :P Erre vágyok már egy hete! :D

      Törlés
  3. Elég jól néz ki ez a sali, nyárra nem is kell több.
    Ja és kaptál tőlem egy újabb díjat :D
    http://fashionmonstersblog.blogspot.hu/2013/07/liebster-blog-award.html
    XXX

    VálaszTörlés