2013. március 5., kedd

Tavaszi friss - Fresh 'n' spring

Ez még nem az a bizonyos húsvéti tojás - ne szaladjunk ennyire előre hiszen még csak most indult a március. Viszont ez egy igazi tavaszi, könnyű recept, amit most megosztok Veletek. A tojás krém szerintem retro recept, anno biztosan mindenki találkozott vele szülinapi zsúrokon, suli bulikon. Semmi különös, de van pár tippem, hogyan lehet kicsit felturbózni ;-) Most éppen friss angol zellerrel,de lehet bele bármilyen zöldséget tenni. Egyszerre krémes és ropogós.
It is not that specific Easter egg - do not rush forward since March has just started! So it's a real fresh spring recipe : egg's cream. This is an old-school thing from our childhood, we met a few times on children birthday parties and other school "parties". Nothing special, but with some fresh ideas you can get a real spring must-have for dinner. ;-) Now I used some fresh celery but you can add any other fresh vegetables. It's creamy and crunchy at the same time.

Hozzávalók: tojás (én ezt 12 darabbal készítettem, kb 6-7 főre elég) Zsírszegény tejföl, elég 1 kis doboz. Vaj - 50gr, petrezselyem és zeller.
Elkészítés: a megfőtt tojásokat kihűtjük (én hideg vizes fürdőt alkalmazok ha nincs időm kivárni amíg maguktól kihűlnek) Minden tojást 4 felé vágok és beteszem egy nagy tálba, utána hozzáadom a tejfölt, vajat, sót, borsot és kevés mustárt, majd mindezt kézi turmixszal kicsit pépesítem. Én szeretem kicsit rusztikusra hagyni és nem teljesen krémmé  keverni.

Ingredients: eggs (I used 12, for 6-7 person), low fat sour cream or Greek joghurt,butter, parsley and celery. This is how it's done: I cook the eggs, let them cool (I often put them under cold water) I cut each egg in 4, then put them in a larger bowl. I add the sour cream, butter, salt, pepper and a little bit of mustard. I mix this with a hand mixer. I like to leave the cream more rustic and less creamy.



A zellert csak a végén keverem bele, csak úgy egy fakanállal!
I only add the celery at the very end with using a kitchen spoon.


És el is készült :)  And it's ready to serve!


3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik. :) Én is szoktam tojáskrémet készíteni, de én házi majonézzel és hagymával csinálom. Sokmagvas kenyérrel szeretem enni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben az a jó, hogy bárhogyan lehet, sosem ugyan olyan :)

      Törlés