2013. február 19., kedd

Tavasz a télben


Tavaszi zakó télen? Igen! Ugyan a kinti hőmérséklet nem teszi lehetővé, hogy ebben is mászkáljak az utcán, kabát alá kardigán funkciót betöltve viszont ideális. Már unom a téli ruháimat, a pulcsikat, a réteges öltözködést… kicsi újításokkal, mint ez, még van kedvem reggel felöltözni. :)
Na de elég a vinnyogásból valahogy mostanában mindenhol ezt halljuk, hogy mikor lesz már tavasz?! …erre én is ezzel jövök! :) Pedig ami biztos, hogy idén is lesz tavasz, meleg és napsütés… addig pedig lehet sétálni a ropogós hóban, betérni egy melegítő forró italra valamelyik kávézóba, bárba. Elfelejteni, hogy holnap is vár a munka és csak élvezni a forró italt és egymás társaságát barátnőkkel vagy éppen párban ;-)

Spring jacket in winter? Yes! The outside temperature doesn't allow me to walk in this on the streets, but wearing it as a cardigan under my coat is just right now. A little bit of change what I need now since I'm bored with my winter clothes...and layering.  I want to feel spring now!
But enough with complaining, you can hear this everywhere and now I'm doing it as well :) Spring will come for sure, and there will be warm - there is no doubt about that, so let's enjoy the rest of the winter and the snow we have now. It's nice just to walk in the snow or have a nice hot drink somewhere with your gals or boyfriend and forget about work and other worrisome things :) 
 
kabát/coat: zara   farmer/jeans: mango  csizma/boots: emu

karkötő/bracelet: gap   óra/watch: a szokásos :)

fülbevaló/earrings: accessorize


Visszatérve a melegítő italokra és a hangulatos téli estékre a kávézókban: Én ezeket szeretem és ajánlom az ilyen hideg estékre, mint, amilyen a mai is lesz.

Speaking about hot beverages here are my favourite places and suggestions for an evening hot drink in Budapest. 


Bookcafé – Alexandra Könyváruház

1061 Budapest, Andrássy út 39.

Fényűzően gyönyörű, mégis meghitt hangulatú kávézó – sokszor élő zongora zenével. Nagyon szeretek a kényelmes fotelekbe telepedni egy jó újsággal vagy könyvel, finom teák és sütik vannak elérhető áron. Imádom azt a hangulatot, amikor a könyváruházon keresztül egyszer csak felér a mozgólépcső ebbe a külön világba. Kedvenc: Rákóczi túrós fekete teával, tejjel.





Café Zsivágó

1061 Budapest, Paulay Ede u. 55

Igazi meghitt hely, kicsit mintha valaki otthonában ülnék kb. 200 évvel ezelőtt :) Kutyabarát hely, amit azért szeretek, mert saját kutyám sajnos nincs… itt viszont lehet simogatni másét :)
Kedvencem a forró tej kávé likőrrel vagy tojáslikőrrel – de van ezeken kívül más forró finomság is! Érdemes benézni.

És végül:

Kino Kávézó

1137 Budapest - XIII. kerület, Szent István Krt. 16.

Sajnos a Kino mozi megszűnt – szerencsére a kávézó megmaradt. Erre mondják, hogy minden rosszban van valami jó (?) Ha éves átlagot kéne mondanom, valószínűleg ez az a kávézó ahová a legtöbbször megyek. Legyen az reggeli vagy délutáni tea vagy esti könnyű saláta vacsi.

Nagyon laza, kedves pincérek – házi sütik, mindenféle finom és egészséges turmixok, saláták, szendvicsek. Kötelező hely :)


ilyen egy reggeli például:

 


4 megjegyzés:

  1. Bookcafe-t én is imádom, ha BP-re megyek mindig ide ülök be vagy a Gerbeaud-ba. Utóbbiba csak akkor ha turistamentes napszak van. :D Ha van ilyen egyáltalán. :D
    A bajszos fülbevaló különösen tetszik és a dzseki is nagyon csinos, jól áll neked a military zöld. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Gerbeaud nem mellesleg igen csak drága...de hát a turisták szeretik :)
      Köszi a kommentet:) V

      Törlés
  2. I am in love with your khaki jacket! You look beautiful with the pink lips!

    Best Jasmin

    VálaszTörlés