2013. június 6., csütörtök

Weddings & Outfits

 A tavasz beköszöntével elkezdődött az esküvői szezon és így június elejére már kettőn is túl vagyunk - ami a privát barátai kört illeti, mert munka kapcsán még számomra lehet egy érdekes dolog Tihanyban. Én mindig is szerettem esküvőkre járni, ilyenkor mindenki vidám, pozitív, nagy baráti társaságok egyesülnek az ünneplésben. A munkám során jó pár esküvőn vettem részt, ugye ilyenkor egy teljesen más pozícióban vagyok jelen és teljesen más oldalról látom a dolgokat. Hiszen egy ilyen napon az esküvő szervezőnek már kora reggel óta talpon kell lennie és minden előkészületet felügyelni, kis (nagy?)vészhelyzeteket elhárítani...stb. Ezért is  különösen élvezem ha "csak" vendég lehetek és csak annyi gondom van esküvő előtt, hogy mit vegyek fel?

Entering this year's spring the wedding season has begun and reaching June I'm already over 2 weddings as a guest. Workwise I'll probably have one interesting wedding in Tihany, but for now I was happy to celebrate friends' weddings. I've always loved weddings, everybody is positive and cheerful friends are reunited to celebrate together. I was also involved with weddings in my work - which is a completely different piece of cake, with lots of stress, so when I'm invited as guest "only" I'm more happy to enjoy it! Being a wedding planner you have to be on your feet early morning, to deal with last minute changes and little (big?) emergencies...etc. So being a wedding guest my only concern is what to wear?






Esküvős pillanatképek az elmúlt 2 esküvőről - Snapshots from the past 2 weddings I attended.


Romantikus esküvő a szőlőben - Romantic wineyard wedding
  ruha/dress:zara   táska/bag:zara  cipő/heels:mango



Piros és fehér esküvő - Red and white wedding


kabát/trench:benetton   ruha/dress:mango   táska/bag:furla   cipő/heels:zara
 Ez a selyem ruha már többször szerepelt a blogon (1,2,) - imádom! Narancssárga és virágos, viszont meglepően jól variálható - megint sikerült egy teljesen más összhatást kitalálnom. Most a mintást a mintással kevertem, sárgás piton mintás tűsarkút vettem fel hozzá, nagyon tetszett a kettő együtt.
You could meet this dress on my blog several times (1,2 )- I just love how versatile it is! Orange color with flowers but still there are more ways to wear it. Now I played with patterns: with the dress I picked a yellowish snake- heel - really like these two together!


 Az én túlélő tippjeim esküvőkre:
- ha változékony az idő egy ballonkabát vagy egy zakó a legjobb megoldás. Klasszikus örök darabok, arra kell figyelni, hogy a ruha alja lehetőleg minimálisan lóghat túl a kabát alján. Én a ballonkabátot részesítem előnyben, mert az fesztelenebb darab de a ruhától függően egy pamut zakó is jó megoldás,ha nem titkárnős a végeredmény.
- A táskámban az alábbi túlélőkészlet található meg: zsepi (érzékeny pillanatokra) mini púder, szájfény,mentolos cukorka,fejfájás csillapító,sebtapasz(for dancing queens :) ),napszemüveg.
- egy kényelmesebb váltócipő vészhelyzet esetére. Csakis vészhelyzetre, azaz: ha már felveszek egy csini cipőt, még akkor is ha jó magas sarkakkal, én ebben szeretek maradni végig. Számomra fura amikor a csajok a templomban peckesen végig küzdik a szertartást a magasabbnál és szebbnél szebb cipőkben majd amint a vacsorára kerül a sor mindenki kitaposott cipőre vált. Én ha már felveszek egy cipőt, kitartok - a barátnőim szellemesen terminátornak hívnak miatta :) Hihi - találó!, viszont így megszoktam a magas cipőket és simán letáncolok bárkit bennük.

My survival tips for weddings:
- if the weather is unsteady I always take a trench coat with me. Classic piece! Pay attantion for an important detail: the dress shouldn't be longer than your coat, or only with a little! A cotton jacket is also a good option, but be careful not to look very office-like.
-  in my bag: tissues(for emotional moments), mini-face powder, lipgloss, mints, painkillers, plasters (for dancing queens) sunnies.
- a comfortable shoe for emergencies. Only in case of emergencies! My theory is, that once I've put on some fancy shoes I hold on wearing them the whole night. I think it's funny, girls in fancy high-heels toddling during the ceremony, but by the time we start dinner reception they change into some worn-out looking shoes. I on the other hand keep on wearing the same heels - my friends call me "Terminator" :) haha so true! :) but this way I got used to wearing heels and I'm dancing everybody off the dancefloor in them.

 Előző esküvős bejegyzéseim: 1,2,3 - katt!
My previous posts on wedding-outfits: here, here and here  click!






2 megjegyzés:

  1. Úgy irigyellek a munkád miatt! :) Tihanyban hol lesz az esküvő? Csak nem a kastélyban? Gyönyörű helyszín, kár , hogy az enyém nem ott volt...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért vannak kevésbé érdekes részei is a munkának :)
      A helyszín Tihanyban nem a kastély hanem egy teljesen külső helyszín de többet nem mondhatok sajna;)

      Törlés