2012. november 13., kedd

Őszi vacsora - Autumn's dinner

Ezt az egyszerű őszies vacsorát már régebben csináltuk de most Halloween miatt is aktuális volt illetve még mindig kapni sütőtököt szóval bátran lehet vele kísérletezni. Barátinkat láttuk vendégül és a jó hangulatban kicsit tovább maradt a grillen a köret...de ennek ellenére is finom volt :) 
We prepared this autumn inspired dinner a while ago, but since it was Halloween and you can still find pumpkin at the market or stores the receip is still on. We had our frienfs over chatting and having a good time, so the side-dish stayed little longer then needed under the grill....but it was still delicious :)
 

Hozzávalók: sütőtök, gyömbér, répa, édes burgonya (nagyon ajánlom!) fokhagyma gerezdek, hagyma és persze csirke comb. Az édesburgonya egy nagyon jó dolog kívülről krumpli belülről olyan, mint a sütőtök. Színre és ízre is...csak még intenzívebb, még jobb!
Ingredients: pumpkin, ginger, carrots, sweet potatos (highly recomended!) garlic, onions and chicken. Sweetpotatos are a great thing, plain potatos from outside, pumkin from the inside: with its really yellowish color and the taste is also like pumkin, but it's even more delicious! 

Ő a töknek látszó édesburgonya - They are the pumkin-like sweet potatos

Tipp profiktól: a csirke combokat csak a bőr nélküli oldalukon szabad fűszerezni, sütni olaj nélkül, a bőrükön, és a kisülő zsírt folyamatosan le kell önteni. Így lesz igazán ropogós :)
Professional tips: spice the chicken only on the no-skin sides. Fry them on their skin, without adding any oil - while frying drain off the fat so the chicken meat can be really crispy. :)

Ilyen lesz - Should look like this


Finom átsült köret és ropogós csirke - Delicious grilled side dish and crispy chicken




1 megjegyzés: