2012. november 21., szerda

Kedvenc sminkem - Favourite make-up look

Gondoltam megmutatom egyik kedvenc sminkemet - amit hétköznapokra szeretek hordani. Általában a szemfestésnél csak minimális vagy egyáltalán semmi színt nem használok, max. egy kis szemceruza satírozva...ezt a sminket akkor szoktam elkészíteni, ha mondjuk ügyfelekkel találkozom, de esti programhoz is teljesen jó ha kicsit több szemceruzát használok.
Egyszer olyan szemhéj színt kerestem a MAC-ben aminek különleges fénye van, szolid, de mégis látható és feldobja az arcom. Ezen alapszik ez a smink.
Alapok: már korábban egyszer írtam erről (katt!) ezért erről részletesen nem írok. Most annyi változás, hogy BB krémet használtam alapozó helyett, ami nekem bevált egyébként és nagyon szuper!

Szem: ide használtam két alapozót is: először a MAC paint pont-ot Painterly színben,  ami egyrészt tartósabbá teszi a festést erre rá egy érdekes óaranyos-rezes színű másik paint pot (Rubenesque) a kettő együtt intenzívebb színt ad. Erre jött rá a MAC Expensive pink árnyalata, ami egy ó-aranyos-rózsaszínes árnyalat. (ecset MAC 224) Ezt a színt egyébként szoktam pirosítóként is használni, mert nagyon szép fénye van. 
A fekete szemceruza opciós, én egy célszerszámmal - MAC 266 ecset -  kicsit kihúztam "cicásra". Most a kedvenc spirálom ez a L'oreal - ez az első olyan spirálom amit ha kifogy újra fogok venni. (nagy szó!)  A képen látható Clinique finomság új darab, a barnával még lehet árnyékolni mondjuk egy esti smink változatban. A pirosító része pedig szintén egy nagyon jó szín ami természetes hamvas színt ad.



 
Szemöldök: MAC  Brow Set - Beguile színben  - ez fixál és minimális színt is ad, én szeretem mert láthatatlanul csinosítja a rakoncátlan szálakat :)
Arc: pirosítani a fényesebb szem után csakis matt színnel: MAC Melba árnyalat, nagyon szeretem mert természetes a színe és mindenhez passzol  - szinte ;-)


Száj: színtelen szájfény, melyet a szám színének megfelelő kontúrceruzával szoktam kicsit megalapozni - vagy ez a rúzs, mert természetes árnyalata van: Shiseido Shimmering Rouge  RS312 színben.

És most pár swatch...alul balról indulva:a két paint pont egymáson, utána a Robenesque magában, talán látszik a különbség...élőben igen :) majd az utolsó a két paint pont rajta a szemhéjpor(expensive pink).
Felettük a Shiseido rúzs.



Ennél van még sokkal egyszerűbb smink változatom ami tényleg max. 10 perc és kevesebb eszközt is igényel, ha kíváncsiak vagytok legközelebb szívesen megosztom!

5 megjegyzés:

  1. Szívesen megnézném a kész sminket rajtad! :)

    http://moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon vevö lennék a beauty posztokra (pl. milyen krémeket használsz) , és igen, ha lehet kész sminket is mutass! :)

    VálaszTörlés
  3. Lányok, próbálkoztam magamat fotózni de siralmas lett:) Valószínűleg 1. én voltam béna, 2. profi gép hiánya.

    VálaszTörlés
  4. biztos szép lett a smink pedig!;-)várjuk a képet, hátha összejön legközelebb ;-)
    és csak egy tpp:ha még nem találkoztál a benefit termékeivel, akkor itt az idő...imádnád, az tuti ;-)
    az én személyes kedvenceim:
    http://www.benefitcosmetics.com/product/view/dandelion
    http://www.benefitcosmetics.com/product/view/benetint
    http://www.benefitcosmetics.com/product/view/high-beam

    ;-)

    VálaszTörlés