2012. október 25., csütörtök

Kabát szemle - Coat survey

A kabát mint ruhadarab nem tartozik a kedvenceim közé és szerintem sokan így vagytok ezzel....betakar minket, mint egy lepel, nem látszik semmi az outfitünkből, és általában nem 20-30 féle kabát sorakozik a szekrényünkben, hogy akár naponta váltogassuk ezeket. A tél közepére már szokás szerint elegem kezd lenni...de hát hideg van, muszáj hordani. Én a kiegészítőkkel szoktam variálni, ez sokkal költséghatékonyabb, mint ha vennék több kabátot is egyszerre. Persze az sem mindegy, hogy milyen kabáthoz milyen kiegészítőket választunk...azt értjük, hogy általában az embernek nincs tucat kabát készleten de ettől még kényszerből nem kell mindent-mindennel hordani. Gondolok itt főleg a kabát-csizma párosításra....mert itt eléggé mellé lehet lőni. Szerintem a legjobb tanács, hogy legyen egy igazán meleg, térdig érő téli kabát (amolyan pufis, jó meleg) meg egy melegebb szövetkabát, szintén hosszabb fazon. Ezt a kettőt  lehet a legjobban kihasználni, mert ruhákhoz is passzol a hossz miatt -nem lógnak ki alóla, ami szerintem nagyon bénán néz ki. A másik baki, hogy pufi dzsekihez magassarkú csizmát húznak - szerintem borzasztó. Illetve amikor egy szép szövetkabáthoz "olcsó hatású" kötött kesztyűt és bojtos sapit húznak...szerintem a lényeg a helyes párosítás, mert lehet a szövetkabátot is sportosan vagy a "pufi" dzsekit elegánsan hordani,de ehhez a helyes kiegészítőkkel kell variálni.Coats are not my favorite from my wardrobe; it covers us too much like a blanket and covers our outfit all the time :( Usually we don't have 30-20 different coats to make out outfit more various...so usually around the middle of winter I get bored with my coats...but it's damn cold so they are a must. My trick is to use various accessorizes to make my coats less boring...it's much easier than to buy more and more coats. Of course it's also important to choose the right accessorizes - its cold OK, but it doesn't mean you can just wear everything - if you want to look stylish. For me the best advice is to have 2 long coats: a feather puffy coat and a wool or similar classy coat. This way you can wear even longer dresses which are important since I think it looks very uncool if the dress is longer than your coat. Also it's a mistake to wear high heel boots with a puffy feather coat - very very big mistake, looks poor. The 3rd mistake is to wear "cheap" look knitted hat or gloves with a classy wool coat. So the key word is to find the right matches, because you can wear these coats the sporty or the elegant way too if you find the matching accessorizes.


kabátok/coats: mango & mango    csizmák/boots: zara&asos      sálak:  h&m  / debenhams   kalap/hat:  h&m/h&m

 Az első összeállítás: mostanában sokat látni az ilyen boyfriend típusú kabit - én próbáltam egyet és rémesen állt (tehénen a gatya effektus) de ettől még tetszik. Én ilyen csajosan kacér kiegészítőkkel hordanám: dögös bokacsizma, és egy ehhez hasonló kalap.
First outfit:  recently this boyfriend style coats are very popular - I tried one on and it was horrible (like pants on a cow as we say here :) )but still I like the style. I would wear it with such edgy accessorizes: ankle boots (high!) and a hat like this. Score!
Második összeállítás: az a bizonyos pufi dzseki - itt most sportos variációban, térdig érő csizma, azték mintás sál - ami amúgy férfi kollekcióból van - és egy gyapjú sapi ami elsőre furának tűnhet,de mivel "téli" anyagból van sokkal streetwear-esebb, mint a hagyományos baseball sapi változat. Ha ezt a kabit akarjátok elegánsan hordani a csizmát le lehet cserélni egy komolyabb lovagló fazonra a sapit pedig elhagyni vagy egy kötött "svájci" jellegűre cserélni.


Second outfit: the feather coat - now in a sporty style with knee-high boots, Aztec scarf which is btw from men's department - and a wool cap which could seem a little weird here, but this wool-version is more street wear like the original version. If you want to wear this coat a more elegant way, wear it with riding boots and change the cap for a knitted beret-style.

 kabátok: mng&french connection   bőr sapka/leather cap:      sapka/hat: mng & h&m
csizma/boots: zara & h&m    gyűrű/ring: mango    szőr gallér/fur collar: mng

Harmadik összeállítás: tipikus nőcis egy kicsit vagányabban a bőrsapka hozzáadásával. Nélküle nekem uncsi lett volna ez a klasszikus kabát.


Third outfit: typical femme fatale, but with a little edginess by adding this leather cap. Without this, this outfit could be a bit boring.

Negyedik összeállítás: nálam ez a másik kedvenc, nőies de nem a végzet asszonya típus, inkább a légies változat szerintem. A csizma sportos de nőies, az utóbbit hangsúlyozza a szőr gallér, a kötött sapi pedig kicsit játékossá teszi az egészet. Ezt viselném egy szombati napsütéses sétára :)


Forth outfit: this is my 2nd favorite, very feminine but rather a sophisticated and ethereal way. The boots are a bit sporty but by adding the fur-collar it remains feminine and elegant and the knitted hat makes the whole more playful. I'd wear it for a Saturday's date, walking in sunshine :)4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nagyon tetszik a poszt, minden szavával egyetértek!
  Nagyjából én is két kabátot hordok télen : egy térdig érö pufit és egy szövetet, mindkettö fekete.
  Az elsö mangós kabátot én is néztem, de a férjem lebeszélt róla. A férjem egy igazi fashion victim :) A legjobb cuccokat ö veszi nekem. Simán rá lehet bízni, pl. hogy egy komplett outfitet kitaláljon nekem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még te kérted,h legyen ilyen poszt is :)
   A pasiknak vannak jó meglátásai hallgatni kell rájuk szerintem :) persze némi cenzúrával néha;-)

   Törlés
 2. Igen, mert Neked is jó ötleteid vannak mindig :)
  A férjem most egy khaki parkát venne a helyemben :)

  VálaszTörlés