2012. október 1., hétfő

Jövőbeli szerzemények avagy: what my wardrobe needs

Azt hiszem kezd kikristályosodni bennem, hogy mik azok az őszi divat kedvencek melyek jól mutatnának ruhatáramban és melyeket gyakrabban és változatosan hordanék is. :) Valahogy az új évszak elején sosincs meg bennem az ihlet, hogy tudjam mire lesz szükségem vagy mi az amit beszereznék....még alig kezdődött el az ősz, a nyári ruháim még a szekrény fő helyeit foglalják el. Viszont azért nyitva tartom a szemem, a New York - London és Paris Fashion Week javában zajlit/zajlott,  be-be nézek pár boltba is, átéltem az őszi hidegeket is pár napja szóval  jelentem megvan a lista :) Persze még tudnék említeni dolgokat de mértéket tartok ;-)

Ékszer:
Manapság mindenki kristályköves-neonos statement nyakláncokban rohangál - ami nagyon tetszik nekem is,de e miatt már nem vennék ilyet magamnak. Helyette egy letisztultabb változatot szeretnék és rózsaszín arany színben méghozzá. Ez a szín még csak mostanában kezd újra bejönni, és a kedvenc táskám is ilyen díszítésű, szóval egy ilyen jöhet:) Ehhez a nyaklánchoz pluszban még 2 karkötő is van, nyerő! Link itt, katt!


Cipő:
Motoros csizma és elegáns fekete magas sarkú. Az előbbit a Mangonál néztem ki hosszas kutatások után a számomra tökéletes motoroscsizma nyomában :) Bőr, egyszerű díszítés, nem a "szokásos" csatos és a szára is inkább rövid, mint hosszú. Katt ide!
 
 Egy kényelmes fekete magas sarkú nekem egy must-have, nem is értem, hogy eddig miért húztam nélküle. A munkám miatt ahol rendezvényeken csinosban kell lennem, egy kényelmes magas sarkú olyan, mint a tiszta levegő. Eddig elodáztam a dolgot balerina cipővel vagy szimplán szenvedtem a magassarkúmban - a barátnőim terminátornak hívnak mert bármilyen cipőt kibírok :) -  6-8 órákat talpon lenni rohangálni még laposban is megerőltető, nem hogy magassarkúban!Most kezdtem komolyan kényelmes magas sarkút keresni, ami azt jelenti, hogy holmi zarák vagy mangók szóba sem jöhetnek, hanem csakis valami olyan márka ahol odafigyelnek a talpbetétre is. Mint tudjuk az ilyen típusúak általában "nyanyásak" vagy legalábbis érettebb nőknek valók...és nagyon ritka az olyan ami belül kipárnázott, netán gyógy-betét és kívülről  pofás, vagány. Azt hiszem kezdek a megoldáshoz közelebb kerülni ezekkel a Geox és Clark's modellekkel - melyben erősen a Clark's-hoz húz a szívem...ha megnézitek a linket látszik,hogy a cipő párnázott belül, biztosan kényelmes. Geoxban sajnos nincs tapasztalatom...valaki esetleg?

Felsők:
Melyeket szoknyával, skinny és boyfriend farmerral is tudok hordani...alá öltözni is ha úgy tetszik egy fehér vagy farmer inget akár. Egyszerű szabásúak tetszenek, melyeken nincs alul szűkítés, hanem két oldalt fel sliccelve és hátul kicsit hosszabbra hagyva.

Peplum:
Őszintén szólva ez a trend még nálam kicsit kétes fogadtatású, mert egyrészt nagyon tetszik és szuper nőiesnek tartom, másrészt már mindenhol ez van és ez kicsit elveszi a kedvem. Viszont, nagyon tetszenek az olyan ruhák, melyek derékban szabottak - vagy még jobb ha picit a derék felett, és a szoknyarészük rövid, de nagyon telt, tartása van, mintha sok-sok alsó szoknya lenne alatta.(na ezt jól elmagyaráztam) Szóval a peplum nekem ez a ruha, csak felsőben viselve és ráadásul ha valami mintája is van akkor jöhet is a szekrényembe!


Táska:
Én nem vagyok táska mániás - tényleg - ha táskát veszek akkor évente mondjuk 1-et max. 2-őt,de akkor arra odafigyelek, hogy igényes legyen, jó minőség, hogy ne csak 1 évet bírjon ki. A divatszínekben sosem gondolkozom, hanem mindig olyan színt választok ami jól kihasználható az adott szezonban és az elkövetkező években is kitart (fekete, vagy nude-barnás...esetleg kék, mert azt farmerrel bármikor ugye) A fekete kedvenc Zara táskám még szuperul tartja magát viszont már nagynak érzem és jó lenne egy kisebb. Pár éve még kicsit más volt az életvitelem és akkor kellett a nagy táska (edzőcucc-alvóscucc) most viszont elég lenne egy kisebb. A legkedvencebb most a Furlától ez a bőrrel variált vízlepergetős "textil" táska:


furla  és  mango

Kinek hogy áll a listája? gondolom voltak nálam ügyesebbek akik már lecsaptak az új őszi kollekciók darabjaira.


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nekem még egy-két felsö kell, aztán már csak a téli beszerzés van hátra: csizma, kabát.
    A biker boots nálam kipipálva, peplumon még gondolkodom, statement nyaklánc egy van, elég is, csini high heels majd ha újra dolgozom.
    A táska gondomat megoldotta a férjem, pár hete meglepett egy fekete MK Hamiltonnal :) Imádom, pont olyan, amilyet szerettem volna. Táskát én is ritkán veszek, de akkor minöségit, amit hosszú évekig hordhatok.

    Ui.: Majd adhatnál egy posztban tippeket csizmára és kabátra. :)

    VálaszTörlés
  2. hú szerencsés leányzó!:) jó ötlet a kabát+csizma post kombináció, meg fogom csinálni!
    V

    VálaszTörlés