2012. szeptember 24., hétfő

Grillezett padlizsános szendvics - Grilled eggpland sandwich

Folytatom az elfoglalt csajok gyors és finom vacsorája sorozatot ezzel a melegszendviccsel, amit kis salátával kombináltam, hogy főételesebb legyen a dolog. Saláta nélküli változata olyan TV elé kucorodós kézzel evős...de ha már adunk hozzá salátát akkor szépen villával, asztalnál gyertyafénynél...ugye?
A szendvicshez sütőben meggrilleztem padlizsán szeleteket, amiket előzőleg meglocsoltam olíva olajjal majd kis őrölt bors. Amíg grilleződtek megcsináltam a paradicsom szószt, ami igazából nem szósz mert ahhoz hogy kenyérre "kenhető" legyen sűrűre kell hagyni. 
Ha ez is elkészült - kb.4-5 perc - akkor ez mehet rá a kenyérre - én most rozsos-magos kenyeret vettem ami kifejezetten szuper melegszendvicsnek, mert jó ropogós lesz és sokkal ízletesebb is. Fehér kenyeret már nem is eszünk...na de vissza a szendvicshez:a paradicsomos cuccra megy rá a padlizsán, majd mozzarella sajt és be a sütőbe kb. 10-15 percre. A salátát csak egyszerűen dresszinggel dobtam össze - semmi más csak zöld saláta - ami egy jó, fűszeres dresszinggel szuper kísérő. 


az előkészületek: caipirinha koktél szürcsölése közben igazán jól megy a főzés :)
preparations: sipping a caipirinha does a difference when cooking :)


padlizsánok előtte - eggplants before

...és utána - ...and after


Paradicsom "szósz": sűrített paradicsom, pici víz, koktél paradicsom, pizza fűszer, fokhagyma. Ezeket éppen hogy csak össze rottyantjuk, hogy a paradicsom szeletek ne essenek szét.
Tomato sauce: tomato paste, small water, cherry tomatoes, pizza seasoning, garlic. Quickly heat them together only to make it hot but the tomatoes should stay "in piece".


a kenyér...meglepő módon :)

 szépen sorakoznak a sütőbe jutáshoz - nicely arranged to get into the oven


És a végeredmény! A salátához tölgyfa salátát használtam - ez a fajta nagyon friss marad napokig is akár és jóízű. (ilyet használtam ehhez a recepthez is, klikk!)Ehhez kevertem egy dresszinget: Culinaris-ban vett málna ecetes-mentás -olivásat plusz kis mustár.
The result! For the salad I used oakleaf salad which stays fresh in the fridge for a couple of days and tastes very good. (I used the same for this recipe here, click!)For the dressing I used a ready-made dressing from Culinaris shop: raspberryvinegar - mint and olive oil - for this I added some exra mustard.


This post is to continue my "busy girl quick dinner" sequel: grilled sandwich combined with a salad - to make  a more appropriate main course. Without a salad it's a cuddle up on the sofe eating with our fingers meal, but with a salad you should sit down with fork and candle light...right?
For the sandwich I grilled the eggplant slices in the oven: springled some olive oil and pepper on them. Until they are ready I repared the tomatoes sauce which should stay rather dense so the bread won't soak. When it's ready I spread it on the breads - I used rye bread with seeds, tastes good and becomes really crispy int he oven. We stopped eating any white bread for some time now...so on the tomatoe sauce I put the eggplant and mozzarella cheese and up in the oven for 10-15 minutes. For the salad I made a simple yet spicy dressing - thats all, nothing complicated.




1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon guszta, én kipróbálnám kecskesajttal is. :)

    http://moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés