2012. február 22., szerda

Balerina / Ballerina flats

Határozottan melegebbre fordult az időjárásunk, remélem hamarosan itt a balerina szezon! Imádom ezeket a cipőket, szuper kényelmesek, nőiesek és szinte mindenhez passzolnak. (még egy jól megválasztott pamut szabadidő nacihoz is!tesztelve:) )
Először az volt a szándékom, hogy csak cipőket mutatok meg, de végül másfelé ment az ihlet - és egyből három csodás balerina cipős összeállítást is csináltam.
Mindhárom cipőcskének külön jelentősége van: az első a Marc by Marc Jacobs egeres modell, melyet nagyon sokféle változatban készítenek. Kicsit szokatlan és lehet gyerekes,de szerintem pár év múlva már örök klasszikus darab lesz!
A második egy French Sole modell, 1989 óta gyártják és egy ex-balerina áll a története mögött, aki ráadásul brit. Érdemes elolvasni a történetet itt...ennek tudatában még különlegesebb érzés lehet viselni :)
A harmadik egy spanyol cipő, Pretty Ballerinas melynek története még régebben, 1918-ban kezdőtött Menorca szigetén és azóta olyan sztárokon láttuk már a cipőket, mint pl.: Kate Moss, Claudia Schiffer vagy Kylie Minogue.Bővebben a sztory itt.
Nektek melyik tetszik?

Our weather shows a definite improvement lately, so I really hope that the ballerina-season is coming soon! I love these shoes, super-comfy, feminine and they go with everything. (even with a well-picked sweat-pants!tested:) )
My plan was to show only some nice shoes but I ended up preparing more looks - using 3 different style ballerinas as key element.
All these shoes share something unique: the first is a model by Marc Jacobs - the mouse design looks a bit childish but probably will be a classic style soon. This is to prove that have created several variations of this modell.
The second is a design by French Sole, its history starts in 1989 - and the designer and founder behind it is a British ex-ballerina. Interesting story, click here for more. Aware of these I think it could be more special to wear these shoes!
The third one is a Spanish design, Pretty Ballerinas started even earlier in 1918 on the Island of Menorca and since then we saw these designs on fashionable celebrities like: Kate Moss, Claudia Schiffer or Kylie Minogue. More on this here. 
Which one do you like? 
(sorry for my terrible English today)


cipő/shoes: marc jacobs   farmer ing/denim shirt: mango  táska/bag: zara  nadrág/pants: uniqlocipő/shoes: french sole  táska: zara  blúz/top: topshop   nadrág/pants: uniqlocipő/shoes: pretty ballerinas  nadrág/short:   táska/bag: mango   zakó/jacket: mango

4 megjegyzés:

 1. Én is imádom a balerinát, de a német InStyle szerint idén már nem lesz menö, sok év után kimegy a divatból :(
  Innen a French Sole-t választanám.

  VálaszTörlés
 2. Tényleg? ezt elég nehéz elképzelni...bár azt sem gondoltam volna,hogy valaha lesz platform szandim, aztán mégis :)

  VálaszTörlés
 3. Nálam a második viszi a pálmát...Nekem anno egy kék-rózsaszín balerinám volt , és megkötős a lábszáron...durva volt...Gergő kiutálta otthonról :D

  VálaszTörlés