2013. január 7., hétfő

Őrült nők ketrece, avagy a nagy leárazás :)

Idén valahogy nem kattantam rá a leárazásokra - kezdek komolyodni nincs mese :) - de azért nézelődtem és van mondanivalóm is, illetve összeszedtem pár pontban, hogy mi az amit én keresnék egy ilyen alkalommal - hogy ne csak úgy céltalanul hirtelen felindulásból vegyen az ember valamit, mert azt másnap már megbánjuk!
Először is ami borzasztó és lehangoló, hogy a boltosok hagyják, hogy az üzletek egy turkáló szintjére süllyedjenek. Össze-vissza szakadnak a ruhák, nem lehet átlátni. Még azt a felsőt se "kívánja" meg az ember ami egyébként már régóta tetszett, mert ez a "tálalás" totál lealacsonyítja az adott ruhadarabot. Ez mondjuk a pénztárcának kedvez, a boltoknak viszont nem...de ez legyen az ő bajuk ;-)
A nagy üzletek, mint Zara és Mango még nem adtak bele mindent, sok termék csak 10-20%-al olcsóbb, ami elég gyenge...Londonban ünnepek után 50-70% árengedményt adtak. De azért lehet találni ha az ember keres... na és ez a másik fontos dolog, hogy mit? Mert valljuk be, ha beszabadulunk egy boltba ahol csodás cuccok vannak féláron akkor első felindulásból olyat is megveszünk amire nincs szükségünk - csak mert jó áron van. Ilyen pl.: durva magassarkú csizma melyet 1szer fogunk felvenni és utána többé soha, tollakkal díszített szoknya amit csak farsangkor tudunk felvenni majd rájövünk, hogy allergiásak vagyunk rá és nem is lehet tisztítani pedig leöntöttek pezsgővel, stb.

Ezt elkerülendő összeállítottam pár tanácsot illetve olyan ruhadarabokat mellyekkel biztosra mehetünk.

1. Gondold át, hogy mire lenne - tényleg - szükséged! Pl. a tökéletes kis fekete ruha, tökéletes, kényelmes fekete magassarkúval. Ez a két dolog biztos, hogy mindenkinek kell a ruhatárában és most ezeket olcsóbban be is lehet szerezni. Én még az ünnepek előtt tettem szert mindkettőre a Mangoban: 

teljes ár: 15 995 ft,  most: 7 995 ft



teljes ár: 6 995 ft, most: 5 495 ft

Ez a ruha szuper kényelmes és nagyon szép anyaga is van, imádom!  Biztos van olyan amire már régóta szükséged van,de csak azért ne vegyél meg semmit mert féláron van. Szerintem.

2. Selyemblúzok - nem csak alkalmi viselet! Szerintem sokan nem hordanak nőies blúzokat (selyem vagy muszlin hatásúakat pl.) mert az olyan "ünnepi". Pedig egy jó farmerral munkába vagy hétvégi programhoz is jó, nagyon nőies és máris mennyivel stílusosabb, mint egy sima felső? Én nagyon szeretem ezeket a blúzokat  akár szakadt boyfriend farmerrel is hordani. Nyáron pedig farmer sorttal. A Mangoban megakadt a szemem ezen a darabon. Nagyon nőcis, derék pánttal és cuki gombokkal:
Teljes ár: 10 000ft, most: 4 995 ft :)
Hasonlóan szép darabok szintén a Mangoban:

blúzok 5 500- 7 500 ft között

3. Szőrmellény - én tavaly szereztem be egyet, és még idén sem késő ha eddig nem vettél volna.  Egyrészt nagyon jó meleg másrészt jól variálható= téli alapdarab :) A könnyebb blúzokkal - rövid ujjú pólókkal vagy ruhákkal is hordható. De a fent említett hosszú ujjú selyem és muszlin blúzokkal is nagyon jól néz ki szerintem. Az abszolút kedvencem a 3. mellény, ami egy igazi szőrmellény a Zarától fantasztikus áron: 47 995 ft helyett: 9 995 ft! wow :)
mellények: stradivarius,mango és zara

4. Ha a kinézett ruhadarab nincs a méretedben, akkor ne vedd meg az eggyel nagyobbat mert nem lesz jó és csak bosszantani fog később! Hacsak nincs egy zseni varrónőd aki garantáltan meg tudja oldani a feladatot ;-)

5. Tömeg -  Ilyenkor nagy a tömeg, a próbafülkénél sokat kell várni így érdemes jól átgondolni, hogy mit viszel magaddal a próbálni. Ha egyedül vagy akkor hasznos két méretet is bevinni, mert az eladók ilyenkor nem érnek rá méretet hozni és kezdheted a sorba állást elölről :(

6. Türelem - Így január elején még nem érkezett el az igazán nagy leárazások ideje,  ha nem "végszükséglet" akkor várd ki amíg jobb áron is megveheted ami tetszik. Nekem mindig bejött az a módszer, hogy megfigyelem hány darabot tesznek ki abból a ruhából/táskából ami tetszik. Ha legalább 5 vagy több van kint belőle még 1-2 hét után is, akkor érdemes várni. Így jutottam hozzá egy 26 000 ft os Zara ruhához kb. 7 000 ft-ért tavaly :) Most pedig egy táskára ácsingózom, még mindig nem érte el az általam kitűzött árat,így várok.


7. Fehérnemű - leárazáson szeretek fehérneműt/melltartót venni -  hacsak nem megy tönkre kedvenc alap darabjaim egyike nem vásárolok. Valahogy sajnálok kiadni 7-8000 ft-ot olyan darabra ami nem is látszik. Leárazásokon viszont féláron fel lehet tölteni a készleteket  - a pasik örömére (is) ;-) Ilyenkor a h&m-ben nagyon jó áron lehet kifogni egy-egy jó minőségű darabot,de ugyan így a Tezenist vagy Intimissimit is említhetem.

Hirtelen ennyi, ahogy mondtam idén nem csaptam nagy vásárlást elégedett vagyok a téli ruhatárammal :)



6 megjegyzés:

  1. Hűű az a Zara mellény annyira szép!! Nem tudod melyik boltban van még belőle véletlenül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye???:) sajnos nem tudom csak net-en láttam de az a sejtésem,h nálunk nincs - én még sosem láttam :(

      Törlés
    2. Teljes áron még anno láttam az Arénában! De gondolom ennyiért pillanatok alatt elkapkodták :(

      Törlés
  2. A Zara mellenyt betudnad linkelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. íme: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/hu/en/zara-W2012-s/317532/944503/MONGOLIAN%2BGOAT%2BFUR%2BVEST

      Törlés