2012. december 13., csütörtök

All around the Xmas tree

Karácsonyi hangulat fokozók és egyéb események melyektől csak még jobban várom a karácsonyt! Ha belegondolok, a karácsonyban pont ez a legjobb rész: a várakozás, hogy nem csak arra a 3 napra korlátozódik az ünnepi hangulat, hanem egész decemberben erre készülök, hangolódok. Majd az ünnepi szellem 26. után huss elillan mintha egy délibáb lett volna az egész, és a boltokban, utcákon "felejtett" karácsonyi dekorációk elanyátlanodva szomorkodnak. Na de addig még sokat kell aludni és amíg lehet élvezzük ki ezt az időszakot!

Télen is turmix: a szokásos banános turmixomba becsempésztem a karácsony ízeit: chai latte porral, zabpehellyel és fahéjjal a tetején. A chai port teával is lehet helyettesíteni, én így csinálnám: fél deci forró vízzel leforráznék egy chai tea filtert, majd felönteném 2 dl tejjel. Ez a turmix amúgy is jobb ha nem jéghideg a tej :)
 Shake in winter: my favourite banana turmix winter edition - I add instant chai latte, oatmeal and I top it with cinnamon. If you do not have this instant chai tea, you can use a normal chai teabag. Just drop it in 0,5dl hot water let it soak than add 2dl milk. This shake is better with warmer milk anyways:)


Isteni édes-sós kesudió, aminek a karácsonyi feature-je, hogy karácsonyi fűszerekkel és cukorral van kicsit megpörkölve és még meleg. Jól hangzik, ugye? Ha sikerül otthon is elkészítenem akkor közkinccsé teszem a receptet, mert szerintem ajándékba is kitűnő.
The most delicious sweet&salt cashews and the xmas feature in it is the spice mix they used: cinnamon, ginger, brown sugar caramelized on it. Sounds great ha? If I manage to recreate it at home I show you the to-do. I think it makes a nice xmas gift as well!


Budapest, Andrássy út - Budapest, Andrássy str.


Ha karácsony akkor karácsonyi illatgyertyák - ahogy hazaérek egyből nyúlok is értük. Az állandó kedvencünk otthon az ikeás vaníliás, de mióta megismertem a yankee candle-t úgy érzem eddig csak illat-vegetáltam. Ha megnézitek a webáruházat vagy a kis boltot a Dohány utcában azt hiszem értitek majd mire gondolok :)Sok-sok illat, karácsonyosból külön van vagy 20 féle és olyan fantázianevekkel melyek nem csakhogy jól hangzanak,de az illatuk is olyan! pl.: nem tudtam, hogy a "beach walk" illat milyen lehet...de miután megszagoltam egyből ott volt, hogy igen, egy tengerparti sétát ha illattal kéne megfogalmazni, akkor ilyen lenne. Én hosszas válogatás után az alábbi kettőt vittem haza - sugared apple és snow in love.  Karácsony után is biztosan elmegyek utánpótlásért :)

When it's about xmas we cannot forget about scented candles - as soon as I get home I light some, makes me feel really xmas-y. Our alltime favourite is vanilla scent from ikea, but that was before I met with yankee candles. OMG they are soooo good! The difference is huge, the scents are so refined that after trying them I cannot help using them. The scent-list is endless, only from xmas scents they have about 20 different one. The scents have unique names, which are almost poetry but the smells are just the same. Like: do you know how a"beach walk" smells? well give it a try and when u smell it you just know that this is the exact smell to describe it.  I took 2 scents home, the ones you see above ( sugared apple and snow in love) both are a hit. I'm sure I will be a regular costumer :)


A karácsonyi időszakban ez a  hivatalos pizsi szerelésem :) - My usual PJs wear for Xmas period


Természetesen már kikerült az adventi koszorúnk is a nappaliba - Of course the Xmas wreath is already in our living room


Karácsonyi vacsora a barátokkal - igen, még karácsony előtt tartjuk!:) Mielőtt mindenki szétröppen családozni...idén ugyan kicsit korábban jött, de a hangulatból ez nem vont le semmit. Mindenki főzött valamit amit szépen elhozott hozzánk és a terülj terülj asztalkám mellett éjszakáig ettünk - természetesen :) és beszélgettünk. A menü kihagyhatatlan eleme a borleves volt...próbáltátok már? Vendégeket váró asztalunk:
Xmas dinner with friends - yes we arrange it every year before Xmas :) ...before all of us would spread home to our family or co. This year it came a bit earlier, but it didn't change the fact that it was fantastic. The deal is that everybody cook sg nice at home bring it with him/her and we eat everything at ne big table. Nice :) The alltime favourite part of dinner: wine-soup..have you tried it? This was our table before guests arrival.

Ha ezek után sem vagy kicsit se karácsonyi hangulatban, akkor reménytelen eset vagy :)
If you are not in a tiny bit of xmas mood by now....then you are hopeless ;-) 



1 megjegyzés:

  1. én is imàdom a YankeeCandle-t.

    Sajnos itt Svàjcban nem olyan nagy a vàlaszték, vagyis meg kell rendelni,aztàn nem lehet elötte megszagolni.

    Az én kedvenceim:
    - Natures Paintbrush
    - Almond Cookie
    - Vanilla Cupcake
    - Loves me Loves me not
    - Home Sweet Home

    Ha Budapesten jàrok, akkor definitiv el kell akkor mennyek abba a boltba. Itt amikor németekhez jàrunk àt szoktam hozni. ;)
    Most csinàltam pont egy nagy "Tart" rendelést, amit az Olajlàmpàba (nem tudom ugy hivJàk e magyarul is!) lehet tenni, ugy kiprobàlni minden sok illatot.
    http://doraslittleforestglade.blogspot.ch

    VálaszTörlés