2012. szeptember 13., csütörtök

Szendvics sztori - Sandwich story

Régen volt már kajás bejegyzés ezt pótolandó megmutatok egy nagyon egyszerű mégis finom, ráadásul laktató szendvicset.  Ha "home office"-ban dolgozom, akkor sokszor csinálok magamnak valami "fullosabb" szendvicset: gyors, friss és egészséges is - egy ilyen és teljesen jóllakom tőle.
Most ilyet készítettem: tonhalkrémes-tojásos szendvics. A tonhal krémet sok helyen kemény tojással kombinálják én ezt változtattam meg tükörtojásra... elképzeltem ahogy a még folyékony sárgája szépen szétcsurog a szendvicsben hmmmm :) A recept egyszerű,bármiféle további szósszal-zöldséggel kombiálható.
Hozzávalók: házi tonhal krém, saláta levél, tojás, rozskenyér, paradicsom.


A tonhal krémhez: tonhal, kis vaj, tejföl, majonéz, mustár, só,citromlé. Mindenből egy kevés. Lehet még turbózni lilahagymával, petrezselyemmel is. A mustár és a majonéz opciós :)


Megsütjük a tükörtojást - pici fűszerrel, színes borssal meghintettem:


Majd összeállítjuk a szendvicset. A kenyeret meg lehet pirítani előtte, úgy még finomabb!

 Tonhalkrém, saláta (én most tölgyfa levél salátát vettem - nagyon finom és a formája miatt szendvicsbe passzoló:) majd erre jön a tojás, egy kis balzsamecet (hagyományos vagy a sűrűbb fajta) Majd rá a másik szelet kenyér, amit szintén megkentem vékonyan a tonhalkrémmel.


És ennyi :)



4 megjegyzés: