2012. augusztus 9., csütörtök

Zöld tészta és rák - Greend noodles and shrimps

Ezt a tésztát még a horvátországi nyaralás alatt ettem egy étteremben, és annyira bejött, hogy gondoltam megpróbálom itthon reprodukálni - nem tűnt annyira bonyolultnak a dolog - és nem is volt az :)! A pontos receptet nem tudom,de íz alapján sikerült eltalálnom azt hiszem és javaslom, hogy próbáljátok ki ha szeretitek az ilyesmit. Nagyon kevés hozzávalóból sikerült egy olyan ételt összedobni ami sokkal bonyolultabbnak tűnik!
Hozzávalók: zöld tészta, főzőtejszín, parmezán, fokhagyma, só-bors - és persze garnéla rák. Én az Aldiban találtam mélyhűtöttet, nem volt vészes árban és szép nagy rákok. A rákokat kiolvasztjuk, majd pici olíva olajon megsütjük - csak nagyon rövid ideig mert úgy marad puha. Ha levet eresztene azt öntsétek le mert akkor csak párolódik a rák és jobb ha megpirul kissé.
Ha ez megvan, akkor ugyan abban a serpenyőben 2 gerezd összenyomott fokhagymát megpirítunk, rá mehet a tejszín, só-bors, majd az őrölt parmezán, ezeket ízlés szerint  - én folyamatosan szoktam ezeket beletenni, kevergetem, kóstolgatom. A végén csak összemelegítem a rákokkal és kész a szósz :) Amikor már a tányérra tesszük a tésztát a szósszal lehet rá friss citromlevet csepegtetni. A barátom ötlete, hogy legközelebb a rákokat kis fehérborban pároljam meg mielőtt a szószba keverem - zseniális ötlet, és még csak nem is szakács!

English translation below

Így szerepelt az étlapon - On the menu at the restaurant in Vodice


 Így nézett ki a tészta... :) - This is how it looked...hmmm :)


Lassan összeáll a dolog - Soon to be ready





 hangulatos vacsi a teraszon - cozy dinner on the balcony

 Kész :)  - Ready :)

I ordered this pasta dish during our Croation holiday and I was so happy with it that I wanted to try it at home - I thought it couldn't be that difficult to cook it so I gave it a try - and it was easy! :) Of course I didn't have the recipe but  I remembered the flavor and I think I managed to re-create it. With very few ingredients you can manage a great dish which looks and taste much more complex!
Ingredients: green pasta, cooking cream, parmesan, garlic, salt and pepper - and of course shrimp. I have found deep-frozen at Aldi, it was not that bad in price and  nice big shrimps. Unfreeze the shrimps than fry them in olive oil - just a very short period of time to leave them soft. If some juice is drained off  just pour it out since it's better to fry them a little rosy. If this is done, in the same pan fry 2 cloves of garlic then add the cream, salt and pepper, and ground parmesan cheese. Just add these  after tasting frequently.  In the end warm up the shrimps with the sauce, and  its ready :) When you have the pasta on the plate you can flavor it with some fresh lemon juice. My boyfriend's idea was to fry the prawns next time in white wine just before adding them in the creany sauce - brilliant isn't it? and he is not even a cook!




2 megjegyzés: