2012. augusztus 23., csütörtök

Smink alap dolgok - Makeup basics

Nagyon sminkelésről nem szoktam bejegyzést írni,egyrészt mert ezt csinálni szeretem, másrészt én nem fogok se smink videókat, se smink "tutorialt" írni, van elég ezekből a net-en, ráadásul nagyon jók. A kedvencem Lisa Eldridge, őt érdemes követni, nagyon cuki angol nő, isteni humora van és rettenetesen ügyes, könnyen elleshető fogásokat mutat.
Viszont most mégis itt ez a bejegyzés amolyan szösszenetként, mert szeretek sminkel pepecselni - unokahúgom Róza szavaival: "minkelni" - 5 éves hihi :) - és ebben tanácsokat adni a barátnőimnek és talán nektek se jön rosszul. 
Smink alapozás és előkészítés: "pro" fokozat :) Kipróbált dolog, szerintem erre érdemes áldozni.
1. egy jó primer - nekem ez van: MAC prep+prime, skin refined zone (T - vonalra)
2. szemhéj alapozó - MAC- paint pot painterly, Teljesen matt, bőrszínű. Ha nem akarok kifejezetten szemhéjat sminkelni, ezt akkor is használom, h egyenletes legyen a bőrszín, így egy nyúzott reggelen is mintha kicsattannék ...
3. átlátszó púder - Mac prep+prime; nyáron a pirosító/bronzosító előtt is használom,h könnyebben és egyenletesen tudjam ezeket felvinni. De a sminkelés befejezésére is tökéletes: mattít, fixál, kiegyenlíti a bőrtónust, mintha egy nagyon könnyű photo-shop effekt lenne. Részemről ennyi.






2 megjegyzés:

  1. az én 5 éves unokahúgom is úgy mondja: minkelni XD cukik a kis drágák
    jó kis bejegyzés volt ez, bár én csak szemhéjalapozót használok

    VálaszTörlés