2012. augusztus 15., szerda

Hummus is sexy

...de legalábbis nagyon nagyon finom! Mostanában nagyon rá vagyok kattanva, pedig igazából  csicseri borsó krémről van szó, ami szerintem egyáltalán nem hangzik se finomnak se szexinek. :) Ez utóbbit egyébként nem én találtam ki, hanem kedvenc humusz lelőhelyem a Hummus Bár . Ha tehetitek próbáljátok ki, a  kedvencem a sakhsuka, ami humusz krém, rajta bőséges fűszeres paradicsom szósz, tükörtojás és grillezett padlizsán. Mindehhez nagyon finom "laffát" adnak ami hasonlít az indiai "naan" kenyérhez. Isteni finom! A lányokkal is gyakran megyünk humuszt enni, a fotók egy ilyen ebéden készültek - és a kedvenc ételem mellé jelenlegi kedvenc ruhadarabomat láthatjátok: tépett boyfriend jeans. 
ui.: rákerestem a receptre a neten, nem tűnik bonyolultnak, azt hiszem egy következő bejegyzésben beszámolok a házi sakhsuka hogylétéről :)

English translation below




farner/jeans: zara  póló/shirt: zara  táska/bag: guess  papucs/flip-flop: havaianas

óra/watch: furla  ezüst kristályos alkarkötő/silver crytsal bracelet:    masnis karkötő/ribbon bracelet: parfois






but ... at least it’s very very tasty! Lately I’m quite obsessed with it, although it’s “only” chickpeas pasta, which doesn’t sound delicious or even sexy. :) The latter was actually not my idea but Hummus Bar’s which is my favourite hummus spot now.  If you can, try it – I became a huge fan, my favourite is sakhsuka which is hummus and some tasty-spicey tomatoe sauce with eggs and grilled eggplant/aubergine. A little extra is the laffa bread which comes with it – similar to naan (Indian bread).  My girlfriends are also big fans of hummus and the below photos were taken during a lunchbreak at Hummus Bar...and speaking of my fav. dish I paired this lunch with my current favourite garment: ripped boyf. jeans.
PS.: I googled the recipe and it didn’t sound complicated at all, so I think you will soon see a post the how-abouts my first home-made sakhsuka :)

15 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a szetted, olyan New York-London hangulata van. A hummuszt én is szeretem, bár régen ettem már. :)

    http://moonangelstories.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Eszméletlenül csinos vagy! Bármit veszel fel, neked minden jól áll.
    Ezt a nadrágot múlt héten otthagytam a Zarában, de most, hogy rajtad látom, már meg is bántam :)
    Lehet, hogy veszek belöle most Pesten, ha még lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon kedves vagy :) Szerintem ne hagyd ki a nacit, nagyon kényelmes és szinte mindennel szuper; azóta le sem szakad rólam.

      Törlés
  3. Jaj de jól néz ki az a kaja, soha nem ettem még humuszt, de mindenképp ki akarom próbálni! Ezeket a boyfriend nacikat meg imádom, nagyon jól áll :)

    VálaszTörlés
  4. Itt gondolkoztam, hogy már aludnom kellene, de a képek láttára úgy megéheztem, hogy elalvás előtt muszáj nassolnom valamit! :D Még soha nem kóstoltam a humuszt, de most meggyőztél, amint lesz rá lehetőségem kipróbálom, vagy itthon elkészítem! :)

    http://highheelsandcakes.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  5. Állati jó szett, akarok egy ilyen nacit! :)
    http://goo.gl/S5Sfr - ő az?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi Lina :) Nem ez, hanem a TRF-en van: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/hu/en/zara-W2012/271018/825726/RIPPED%20BAGGY%20JEANS

      A modellen szerintem nagyon lóg - rajtam nem ilyen. Szerintem elég nagy méretezés, mivel nem volt 34-es én 36-osat vettem és abból be kellett venni.

      Törlés
    2. Köszi, pont időben írtad!
      Ezt is néztem, de nem ismertem fel; rajtad klasszul áll, de a modellen valóban lóg egy kissé :)

      Törlés
  6. én is imàdom a Hummus-t. édeskrumpli-val keverve is szuper.

    örülök vannak magyar bloggerek is ;) én Zürichben élek/nöttem fel, de szüleim Magyarok, aztàn még eszembe sem jutott nagyon Magyar Bloggok utàn keresni. Ez most meg fog vàltozni az biztos ;)

    http://dorasstoryinwordsandpictures.blogspot.ch/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dóra :)én pedig svájci blogot nem olvastam még de benézek hozzád! az édes krumplit itthon sajnos nem nagyon ismerik pedig milyen szuper!

      Törlés
  7. készítettem már otthon hummus-t és ugyan olyan isteni lett, mint az október 6-a utcai :))) csini vagy, mint mindig!!! puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg??na akkor most már én is nekiállok :) köszi a kommentet:)

      Törlés