2012. április 27., péntek

Saláta és szülinap/ Salad&Bday

A mai gasztro bejegyzés is a salátáról szól - nem, nem csak ezen élünk esküszöm! A barátomnak volt a szülinapja, gondoltam készülök valami finom vacsival, esetleg elmegyünk valahová este, lufi stb. Meg is kérdeztem Őt, hogy mit szeretne, hogyan töltené a szülinapi estét? Válasz: 1. menjünk el futni, 2. valami finom saláta. Nem kell levonni messzemenő következtetéseket ebből :) Szeretünk futni, ebben az időben pedig egyenesen szuper a Margitszigeten körözni, a salátát pedig imádjuk. Ezúttal azért igyekeztem valami különlegeset kitalálni és mivel nagyon szeretjük az olasz dolgokat, így a következő alapanyagokat használtam: rukkola, füge paradicsom, szárított paradicsom, pármai sonka, parmezán (friss, nem az a por) oliva bogyó, friss teljes kiőrlésű bagett. 
Dresszing: a fűszeres olaj, amiben a szárított paradicsom volt+mustár+piros pesto+balzsamecet. A sajtot és a sonkát a végén tettük rá, mert úgy nem ázik el amíg összekeverjük a salit.
Nagyon nagyon fincsi lett!

English translation below



bagett, pármai sonka és a parmezán - a sajtot egy krumpli hámozóval "reszeltem" ilyenre




szóval 33...most kiderült :)

Today's entry is about salad again - no, we are not living on salad alone! My boyfriend had a birthday, I thought I’d prepare something delicious or  maybe we go out somewhere, balloons, etc.. so I asked him how he wants to spend his birthday evening? His reply: First go for a run, the second: some delicious salad. Please do not drawn any further-reaching conclusions from this :) We love running, especially nowadays in the good weather on Margaret Island and of course we love the salad as well. So this time I tried to figure out something special and because we love the Italian stuff, I used the following ingredients: rocket, tomatoes, figs tomatoes, dried tomatoes, Parma ham, Parmesan cheese (fresh, not the powder), olives, fresh whole wheat baguette.

Dressing: the spicy oil of the dried tomato, red pesto, mustard, balsamic vinegar. We added the cheese and ham in the end because they would soak during the mixing process.

Was very very yummy!
Dessert: from Sugar Shop ( 2 kinds of cheese cakes)


5 megjegyzés:

  1. A salit szívesen megkóstolnám, jól néz ki, a sajttorta meg a kedvencem :)

    VálaszTörlés
  2. Próbáljátok ki, 10 perc alatt össze lehet dobni a salit.
    Sajttorta: nekünk is a nagy kedvenc, sajnos nem volt időm sütni,de már egyszer sikerült:)

    VálaszTörlés
  3. Elöször is boldog szülinapot a barátodnak, éljenek a 33 évesek! :))
    Mi is nagy salisok vagyunk, meg eleve imádjuk az olasz konyhát, mert mindketten kötödünk Itáliához.
    Írj csak recepteket, szívesen kipróbálom öket! :)

    VálaszTörlés
  4. köszi átadom :) éljen az olasz konyha!

    VálaszTörlés