2013. április 29., hétfő

MAC szerzemények

Azóta vagyok elkötelezett MAC rajongó mióta végre nálunk is kapni, ezért is teljesen érthetetlen számomra, hogy kb. másfél éve semmit nem vettem náluk. Hiszen szebbnél szebb kollekciókkal árasztanak el bennünket, és nekem ez alatt a másfél év alatt szépen sikerült távol maradnom az üzlettől. (jókislány!)
Ezen gondolkodva rájöttem, hogy ennek nem (csak) a hatalmas önmegtartóztatás az oka, hanem az is, hogy mostanra kialakult az a fajta stílus, amit magamon szeretek sminkben hordani. Nem érzem szükségét/értelmét,hogy hirtelen felindulásból vegyek egy újabb valamit, mert csillog és mert szép a színe. Lányok erre érdemes odafigyelni!
Tehát vannak jól bevált smink cuccaim ezek főleg a MAC-től, amik nagyon sokáig ki is tartanak. Szinte képtelenség elhasználni bármit is. Szinte ;-)) Szóval mostanra érett be pár alap dolog amire szükségem volt és egy kis plusz szín tavaszra - ezeket láthatjátok itt.

Eddig a sima por változatát használtam - nagyon bevált ezért mikor elfogyott egyértelmű volt, hogy kell egy másik. Azóta kihozták ezt a "compact"-ot ami ugyan picit kisebb kiszerelés,de sokkal felhasználó barátabb. Táskában jobban elfér, nem pereg és van benne tükör is. Szerintem ez sokkal jobb,mint egy sima púder és bármilyen bőrtípusnak jó. Nem csak mattít, hanem csodálatos módon egységesebb bőrszínt varázsol.


Na igen, én is jókor akarok szemöldök formázót venni...ugyanis hónapokkal ezelőtt jött ki a speckó kollekció...nyilván ki volt fosztva a bolt mire én odakerültem. Először a gél formájút szeretettem volna,de ilyen már nem volt, így egy ceruza mellett döntöttem. Kicsit szkeptikus voltam, mert eddig szemöldök ceruzával nem volt szerencsém, viszont ez szuper! Annyira puha, mintha porral rajzolnánk viszont nem maszatolódik és a kis kefe a ceruza végén segít a "satírozásban" így a szemöldök sokkal puhább hatást kelt. Én a "brunette" színt kaptam, tökéletes a színe a hajamhoz. Régebben pedig ezt használtam, ez is jó viszont nem ad annyi teltséget, mint a ceruza, így aki többre vágyik annak ez a ceruza a jó megoldás.

Szerettem volna egy tavaszi korallos színt (blossom culture), és végül ezt választottam a textúrája miatt. Nagyon szép és azonnal érezhető az ápoló hatás - viszont én több fedést képzeltem el. Valahogy a boltban többnek tűnt... de sebaj, azt hiszem egy jó szájceruzával ezt is el lehet érni  ;-)










2013. április 25., csütörtök

Jeans on Jeans

Farmert farmerrel hordani régen hatalmas nagy "nem" volt, de változnak az idők és ahogy a farmer trend is alakult úgy ez a szabály is kezd kicsit rugalmasabb lenni. Ha bizonyos árnyalatokat jól megválasztunk, akkor nyerő ez a párosítás. Lehet van erre szabály, én mindenesetre akkor tudom megállapítani hogy két farmer anyag összepasszol-e ha felveszem. Ezeket felvettem és láttam: jó lesz :) Hogy kis szín is kerüljön a képbe, vettem fel pár színes karkötőt: a military zöldhöz egyébként is nagyon szeretem a neon színeket párosítani jól állnak egymásnak. És ha military, akkor halálfejes clutch.
Wearing jeans with jeans was a big no-no before, now this trend has changed and actually you can wear them together IF the color match is right. There is no special rule - or not that I know of - for me it's like this: I try them on and then I see if it's working together or not: now I thought it's working here :) To bring some color I added some bracelets of neon. I think it's just nice with my military parka, no? And if it's military then I had to get my scary clutch.

 parka:pepe jeans   boots:mango   jeans:zara     belt: h&m
jeanshirt: levi's   clutch:zara
 Imádom ezt a tavaszi kabátot, az előző postban még sállal a hidegebb idő miatt,de most hogy melegebb van ki tudom használni a szuper feature -jét : felpatentolható ujjak!Éljen a tavasz!
I love this parka,which I wore with scarf and sweater in a previous post - it was chilly then. Now that it's sunny and warmer I can use it's super feature: tucked up sleeves.


Karkötők balról jobbra: gap, mango és két újdonság Tájföldről
On my wrists from left: gap, mango and 2 random from Thailand 
funky

2013. április 22., hétfő

Memories II.

Az utazásunk 2. fotónaplója - az előzőben inkább a természeti szépségekre koncentráltam, most mutatok pár különlegesebb dolgot, ami megfogott éppen akkor vagy ami vicces, furcsa élmény volt. Legnagyobb bánatomra a sült-bogár evős fotóm eltűnt a gépről...Becsszóra ettem belőle! :) Semmi íze viszont undorítóan néz ki :) Akit esetleg érdekel még Tájföld az a tavalyi utunkból is szemezgethet itt és itt.

The 2nd photo compilation from our holiday in Thailand -  in my previous post I concentrated more on the natural beauties of Thailand - now I show you some interesting, funny..etc things I saw. Some nice beach photos should be among them :) My greatest sorrow is that the photos about my "fried-beetle eating" disappeared from my phone :( I swear I tasted them! :) No special taste but they are ugly as hell! Some previous post about last year travel (to Thailand again) here and here.

at the airport - my travel bag

somewhere in Koh Phangan

Gorgeous flowers at the King's Palace in Bangkok

our favourite beach

roof pool in Bangkok

sky walk in Bangkok - itt a sétáló utca is az égben van :)

sky train and rush hour in Bangkok

best Tom Yum Koong soup
mermaid :)

dress code at King's Palace Bangkok. Lots of rules!
appropriate dress at King's Palace

funny quote on a lady's toilet door (the English is not prefect but still funny)


men's wear..hmmm who would wear these? :)



how cute is the 1st shoe with cream and strawberry?
green papaya salad bar - very very good!



2013. április 17., szerda

Ruhavásár velem :)

Ugye mindenki szeret divatos cuccokat venni olcsón? Naná :) Most itt a szuper lehetőség erre és azért is izgatott vagyok, mert ennek aktív részese leszek! Az Akvárium Klubban lesz április 27.-én (szombaton) a Közösségi Ruhavásár, melynek keretében mindenféle divatos de használt ruhákat lehet megkaparintani...és a legjobb, hogy nagyon jó áron. (a linken minden részletet megtaláltok)

Én is beneveztem, ezért akit érdekel a vásár és eljön azt szeretettel várom a Fashion&Margarita ruhapultnál! Elviszem márkás, jó állapotú olyan ruháimat/cipőket amiket én már nem hordok - és ezeket töredék áron be lehet majd szerezni nálam. Már régóta gondolkodtam, hogy felteszem őket valamelyik webshop-ba,de így egy vásár keretében sokkal jobb móka lesz, és a vásárlóknak is előnyösebb, mert itt lesz lehetőség felpróbálni a ruhákat.
Sok mindent viszek...ruhákat: zara, benetton, vero moda, mango, ..stb. Illetve viszek cipőket, mindegyik kb.3 szor volt rajtam. Hogy stílusos legyen a dolog készülök arra is, hogy a ruhák címkézése ízléses legyen. ;-) Remélem találkozunk ott? Ezen a linken megtaláljátok az előző vásár fotóit.


készülnek a címkék - grafikus-tervező Ancsi segítségével :)


Aldo szandi - Dubaiból :) (38as méret)




Zara cipő - 37es méret (rám kicsi)



Springfield szandi - 38as méret











2013. április 15., hétfő

Tavaszi pasztel - Spring pastel

Igen! Most már tényleg úgy tűnik, hogy idén is lesz tavasz :) Így első napsütésre fel is avattam az új farmerem. Az utazás alatt vettem és őszintén nem hittem, hogy valaha is melegebb lesz itthon, hogy felvegyem. Sajnos a legközelebbi Forever21 bolt Bécsben van...így örültem, hogy éppen Bangkokban belebotlottam egybe  - hihi :) Szuper kényelmes rugalmas anyaga van és nagyon diszkrét rózsaszín. Nem szeretnék Barbie baba lenni! A nacihoz egy másik pastel árnyalatot választottam -és szerintem nagyon tavaszias lett az összhatás. Jöhetnek a pasztelben virágzó fák! Én ezzel befejezettnek tekintem az időjárás témát, mostantól jó idő lesz és mindenki boldog. Pont.

Yes! We can officially say that we have spring this year :) So for the first ray of sunlight I put on my new jeans. Very nice light-pastel pink color. I found it at Forever21 during our vacation and to be honest in the past weeks I didn't believe in wearing it sometime soon - since the weather was oh-ful! :( The closest Forever21 shop is in Vienna, so I was happy when I bumped in one of them in Bangkok. :) It's uber comfortable and the color is very icecream-ish. I paired it with another pastel color, a turquoise knitted sweater from zara and I think they make a good match. So I'm ready for the pastel-blooming strees! So this is it about weather, from now on it will be all sunny and happy. End of the story.

parka: pepe jeans    jeans: forever21    sweater: zara      bag: zara   boots: emu
scarf: zara









2013. április 10., szerda

A busy weekend - Insta

Általában eltelik 2-3 hét mire összejön pár érdekes fotó - de a múlt hétvégén sok fotózni való akadt. Most volt a Budapest 100 rendezvény, melynek keretében az adott évben 100 éves épületeket ünnepeljük. Lakóházak, középületek, villák...stb. megnyitják kapuikat - és az önkéntes lakókkal, dolgozókkal végig lehet járni azokat a részeket is, ahová normális esetben nem jut el az ember. Közben mindenféle zenés programok, piknik, kiállítás is várja a látogatókat. Mi itt jártunk és ezeket láttuk...nem csak a Budapest 100 keretében.

It takes a couple of weeks for me to collect good photos - but last weekend was quite busy with lots of good and interesting things to see. I joined the "Budapest 100" event  - a kind of celebration of the 100- years buildings in the given year. You can go and see inside those beautiful villas, houses, public buildings where you normally cannot go and all these are spiced up with interesting exhibitions, music performers or even picnic. Fun! So these are the places we saw on this weekend...and not just during "Budapest 100".

Impozáns csillárok a Kúriában (Igazságügyi Palota) - Impressive chandeliers at the Palace of Justice
I guess from artdeco? I love it!




A Széchenyi fürdőben és alatta -  At the Széchenyi Bath and under it
 
nice tiles ate the bath
ez mind víz - that's all water

swimwear exhibition -  these are from Dior


Kávészünet - Coffee break
Kino Cafe

Tom Dixon showroom and Cafe ( VII.ker. Zsinagóga mellett)

Lamps by Tom Dixon
 
Woody ("Cafe"-dog)

Barátnős szülinapi meglepi köszöntés - Birthday surprise for my friend
there was champagne...


...and mini-heart shape carrot cakes
shoes: converse   jeans:mango   sweater: uniqlo   jacket:zara


All about fruits at my shopping basket